Szombat esti birodalmi lépegető

Mivel még mindig eléggé problémás a lábam és a Lázban nem garantálható az a távolság a szomszéd táncospártól, hogy még véletlenül se rúghassanak bele/léphessenek rá, így inkább nem mentem le. Az órán és gyakorlás közben pont annyi terhelést kap így is az ujjam, amennyi szerintem pont elég is neki.

Az idő eltültésére, nekiálltam megnézni a kíváló RTL Klub-os Szombat esti lázat.

Nem kellett tulságosan nagy jósthetség az előző hozzászólásomban ahhoz, hogy leírjam annak ellenére, hogy Kovács Ágiék ismét szánalmas teljesítményt fognak nyújtani, érdekes módon megint versenyben maradnak.

Ezúton szereték elnézést kérni Arnold Schwarzenegger kormányzó úrtól, hogy Kovács Ági kecsességét hozzá hasonlítottam. A tangót elnézve, meg kell, hogy állapítsam, “Arnold” minimum a Kirov balett balerinája Kovács Ágihoz képest. A tangóban produkált teljesítményről a birodalmi lépegetők ugrottak be, mint referencia, de természetesen itt most szigorúan a Birodalom Visszavág-ban látható “négylábú” AT-AT csapatszállítókra gondolok, mert a Jedi visszatér-ben is látható AT-ST kétlábú lépegetők azért egy kicsit kecsesebben, ruganyosabban mozogtak.

Nem “genyózásképp”, álljon itt Kovács Ágiék teljesítménye a műsorból, valamint két másik tangó a BBC Strictly Come Dancing műsorából. A két párosból az elsőben egy Clare Sweeney nevű színésznő táncol, akire elég nehéz lenne ráfogni, hogy egy anorexiás alkat, tehát tényleg nem a méret a lényeg! A második párban egy műsorvezető (Zoe Ball) táncol egy latin versenytáncossal (Ian Waite), tehát a táncnem különbség (merthogy a tango ugye standard tánc) sem okozhat ekkora gondot.

Mondjuk az is érdekes, hogy a BBC, miért is tudott többszörös (esetleg már visszavonult) világbajnokokat és jelenlegi nagyon tehetséges aktív versenyzőket megszerezni a műsorához az RTL Klub pedig még a magyar élmezőnyt sem igazán tudta mozgósítani.

Egyébként minden elismerésem a Keleti Andrea – Csonka András párosnak, ebben a körben kimagaslottak a mezőnyből a jive-ukkal. Fel lehetett ismerni, hogy mit csinálnak (tényleg nagy szó ebben a versenyben, Farkasházy Rékáék inkább tűntek hobby rokisoknak), mindezt pedig tényleg nagyon korrekten valósították meg.