Felbolydult élővilág

Most, hogy délután négykor, már majdnem sötét van, éjjelente fagypont alá csökken a hőmérséklet és két hét múlva hivatalosan is itt a tél, a lakásban valamiért furcsán beindult az élővilág. Kezdődött azzal, hogy rügyek jelentek meg a kaktuszaim közül néhányon, melyek két nappal ezelőtt kipattantak és igencsak színpompás látvánnyal ajándékoznak meg.


Ma pedig a “kis” csigáim, azaz Béla és Géza tisztába rakása és kajacseréje közben, érdekes dologra lettem figyelmes a föld alatt a terrárium alján.

Béla és Géza anya és apa lett egyszerre (mivel a csigák hímnősek). Az a barna folt jobbra a csigapetéktől, a föld alá beásódott Géza csiga házának részlete. Kíváncsi vagyok mi lesz a dologból, mert a több éve nálunk lakó óriáscsigák még valamilyen okból nem raktak életképes petéket. A kép minőségéért elnézést, de vakuval, finoman szólva nem tökéletesen tiszta plexin keresztül kellett kattintanom.

Ha már elővettem a vakut a géphez. gyorsan kattintottam egyet Fülöpről, akivel (szerencsére) most semmi különleges dolog nem történt.