Big Mistake

Fogalmazhatok úgy is, hogy óriási hibát követtek el (számomra) a Strictly Come Dancing – Dancing With the Stars franchise tulajdonosai. Valamilyen rejtélyes oknál fogva a március 19.-én induló amerikai verzióban indítják a csodás hangú Katherine Jenkins-t. A brit (pontosabban wales-i) mezzoszoprán, a nem elhanyagolható “eyecandy” faktor mellett, még táncolni is egész ügyesen tud, ahogy ezt a Darcey Bussell-el (a királyi balett principal balerinája volt 17 évig) közös zenés-táncos műsorukban, már megmutatta.

A gond ott van, hogy egy ilyen televíziós műsorban, finoman szólva nem a tehetség az elsődleges szempont, ami a közönség szavazatok mennyiségét befolyásolja, hanem az ismertség/elfogadottság a közönség részéről. Sajnos Katherine Jenkins, az USA-ban nem éppen ismert személyiség (lehet, hogy a menedzserei pont ezzel a műsorral szeretnék “befuttatni”), de most, három nappal a műsor előtt, ha az ő párosukról írnak valamilyen amerikai chat-en, twitteren, facebook oldalon, leginkább azt kérdezgetik, hogy ki ez a nő, aki Mark Ballas-al táncol?

Nagyon félek tőle, hogy ne marad addig versenyben, hogy meg tudja mutatni, mit is tud igazából és néhány nagyon szép táncot láthassunk tőle 🙁

Bár nem terveztem, hogy ebbe a postba bepakolom (ismét), de most megtaláltam HD felbontásban azt a néhány évvel ezelőtti brit X-Factor döntőt, amelyben, akkori favoritom Rhydian Roberts és Katherine Jenkins együtt énekeltek. Nem állítom, hogy ez lenne minden idők legsikerültebb produkciója, mivel eltérő hangképzési technikájukból következően, néhol egészen másképpen “szólnak”, de azt hiszem azért ez egy minőségi produkció volt.