Mindeközben Olaszországban…

Miközben Magyarországon a balliberó média, gyakorlatilag népi hősök szintjére emeli a plakáttépkedő, vagy plakátátíró mind a kb. ötszáz fős “tömeget”, eközben érdekes dolgok történnek az EU-n belül menekültügyben.

Bár erről semmiféle hivatalos nyilatkozat nem látott napvilágot, az Olaszországgal szomszédos szinte összes ország (Szlovénia még nem) lezárta a határait a menekültáradat elől, otthagyva a hatalmas sz@rban az olaszokat. Dél-Olaszországban már eddig is iszonyatosan kemény volt a helyzet, most azonban a határátkelők környékén is várható a feszültség és az ezt követő erőszak eszkalálódása, ha a migránsok esetleg megkísérelnek erőszakkal bejutni Franciaországba, vagy Ausztriába, esetleg a nem EU tag Svájcba.

Az olasz miniszterelnök szerint tarthatatlanná vált a helyzet és, ha az EU nem lép valamit (mégis mit lépne?), akkor életbe léptetik a B-tervet. A probléma az, hogy erről a bizonyos B-tervről senki nem tud semmit, lehet, hogy még a nyilatkozó miniszterelnök sem, de minden esetre komolyan hangzik.

Közben Németország és Ausztria megerősítette, hogy rövid időn belül megkezdik a menekültek kitoloncolását az országaikból. A magyarországi plakáttépkedő, megélhetési emberjogi rettegő “széplelkek”, mindössze arról az apróságról feledkezek meg, hogy ha a Schengeni egyezményt aláíró EU országok meggondolják magukat és nekiállnak kitoloncolni a nem kívánt illegális bevándorlókat akkor a “belső” országok ezt azoknak a tagországoknak irányába teszik meg, amelyik irányából beléptek hozzájuk. Lehet, hogy újdonságot mondok ezzel néhány “jogvédőnek”, de Magyarország ebből a szempontból HATÁRORSZÁG! Csak rá kellene nézni egy nyavalyás térképre, de az minden bizonnyal megzavarhatná az igen magasan fejlett ideológiájukat.

Schengen Area participation.svg
Schengen Area participation” by European_Fiscal_Compact_ratification_(cropped).svg: IgnisFatuus * derivative work : Blue-Haired Lawyer * derivative work : DanlaycockFile:European_Fiscal_Compact_ratification_(cropped).svg. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Szinte az összes déli menekült a mi irányunkból próbált bejutni az EU területére ezért ezeket, hozzánk fogják visszaszállítani. Nem tudom mit szólnának hozzá a plakátrongálók, ha valamelyik este csöngetnének náluk és két udvarias rendőr megkérné őket, hogy ugyan lesznek kedvesek most elszállásolni azt a 10-15 menekültet, akiket magukkal hoztak, mert a menekülttáborok megteltek a tömegével visszatoloncoltakkal és nincs hely. Lehet, hogy hirtelen mégis nagyon érzékennyé válnának arra, hogy be kell tartani a törvényeinket és tiszteletben kell tartaniuk a kultúránkat.

Bármelyik pillanatban megtörténhet velünk is ugyanaz, mint az olaszokkal, hogy Magyarországról már nem tudnak továbbmenni a menekültek, pedig nem is ez volt a célállomásuk. Mégis milyen mértékben lehet majd tovább terhelni az ellátórendszert? Dél-Olaszországban viszonylag ritkák a kemény telek, ott elég egy ideiglenes sátortábor, nálunk nem lesz elég. A menekülteket etetni, ruházni kell, egészségügyi ellátást biztosítani a számukra és az integrációjukat nem is érdemes megpróbálni, mert ők nem ide akartak jönni.

A munkahelyes plakáttal kapcsolatban, egyébként teljesen magaménak érzem Louis CK gondolatát.

CK_job

Még egy kiegészítő gondolat az egész történethez. Csak engem idegesít, hogy az az ország, amelyik gyakorlatilag az egyedüli előidézője a közel-keleti destabilizációnak, aminek következményeként elözönlik Európát a líbiai, szíriai és nem olyan tömegben, de egyiptomi és iraki menekültek, most kényelmesen hátradől a karosszékében és röhög rajtunk, hogy hogyan tudunk kimászni ebből a nyakig érő sz@rkupacból, amibe ők pottyantottak bennünket? Tényleg teljesen paranoiásnak kell lenni ahhoz, hogy feltételezzük, talán nem véletlen ez az egész helyzet és esetleg ez egy átgondolt lépés volt az EU, mint szövetségi rendszer megroppantására?

Most hol a qrvaéletben van a sok liberális demokráciahuszár, akik nem győztek örömködni a Tahrír téren történtek miatt, vagy azon, hogy Kadhafi-t gyakorlatilag meglincselték? Ja, hogy egy kicsit ciki most visszaemlékezni arra, hogy az akkor a demokrácia diadalaként üdvözölt eseményekről már egyértelműen kiderült, hogy egy szimpla katonai hatalomátvétel volt? Meg aztán a legegyszerűbb agyonhallgatni, hogy ennek a demokráciaexportnak a következményeként mennyi keresztényt gyilkoltak le Egyiptomban? Szintén lehet, hogy egy csöppet kellemetlen, hogy Kadhafi kívülről finanszírozott megbuktatása milyen szinten segítette az ISIS előretörését?