A menekült cickányok

cickanyOlvasgatom az index című, mára gyakorlatilag minden hitelét elvesztett szennylap (hozzájuk képest az M1 a BBC, és valljuk be az azért a legdurvább sértések egyike) percről-percre beszámolóját a szerb-magyar határon kialakult helyzetről. Azt akár még lehetne a bulvár újságírás stílusjegyének is tekinteni, hogy a legapróbb történésből is megpróbálnak valami “szenzációsat” kihozni és ezt egy ideig lehet tolerálni, de ezek az “újságírók” néha tényleg átlépik azt a határt, amikor az ember elgondolkodik rajta, hogy vajon mekkora fizetésért hajlandóak folyamatosan szembeköpni saját magukat és a sajtóetika alapvető szabályait? Hol fognak ezek munkát kapni, ha mozdulniuk kell a munkaerő piacon, amikor feketén-fehéren kiderül, hogy még ahhoz is teljesen hülyék, hogy hihetően hazudjanak? Hogy mire gondolok? Íme.

ehsegsztrajkAki esetleg lemaradt volna róla, ez a bizonyos “éhségsztrájk”, már legalább kettő-négy órája tarthatott, amikor az indexes firkász drámai beszámolót tett közzé, hogy mennyire nehezen bírják mindezt és mentők is érkeznek miatta. Hacsak a menekültek között nem magas a cickányok* aránya, akik valahogy nagyon jól álcázzák magukat, akkor azt hiszem az egész beszámoló simán mehet a szemétbe, ahová való.

*A cickányok a meglehetősen rosszul méretezett testfelület/tömeg arányuk miatt, gyakorlatilag folyamatosan esznek, hogy fenn tudják tartani a testhőmérsékletüket. Naponta a körülbelül a testtömegük kétszeresét fogyasztják el .