Mozgósítás

treehuggerTényleg nagyon sajnálom azokat az alapvetően minden bizonnyal jó szándékú embereket, akiket még mindig meg lehet vezetni és felhasználni ezekkel a “független” és “civil” kezdeményezésekkel, melyeknek tekintettel arra, hogy végre nincs annyira hideg a szabadban, most van a szezonja.

Mert az ugye mindenki számára világos, hogy ma Magyarországon csak a gonosz jobboldal és a “függetlenek” léteznek. Ha a Zemberek összegyűlnek a kormány valamilyen intézkedése, álláspontja mellett(!) demonstrálni, természetesen önálló akarat és gondolatok nélküli birka népség, akiket a FIDESZ, sőt személyesen a sötétség hercege kesztyűs bábként mozgat. Ha ellenben viszonylag kisebb számban olyan rendezvényekre, “performanszokra” mennek a Zemberek, melyeket az SZDSZ/MSZP/DK/ PM/Együtt vonalon ezerszeresen kompromittálódott emberek szerveznek és irányítanak, majd a mindentől (leginkább a valóságtól) teljesen független vezérszónok múltját megkapargatva egészen az MSZPs képviselő jelöltségig is eljutunk, az persze szintén csak és kizárólag a gonosz FIDESZ ármánykodásának lehet a következménye, sőt egyenesen karaktergyilkosság, hiszen az illető független. Elvégre ezt ő mondta magáról. Árnyalja a képet, hogy mindezzel csak akkor sikerült előrukkolni, amikor már több internetes portálon megjelent néhány morzsa a nem annyira reklámozott pártkarrierről, de sebaj! Mondjuk felvetődik bennem a kérdés, hogy ha egy jobboldali politikus “dicsekedne” a gestapós, vagy nyilas nagypapával, vajon a ballibbant sajtó ugyanilyen eleganciával siklana-e át az ügyön, ahogy azt “a kemény dolgokban” részt vevő ÁVÓs nagyapával tették?

Visszatérve a ligettel kapcsolatos tiltakozásokra az  mondjuk ennyi idő után azért feltűnhetne, hogy minden egyes alkalommal csak és kizárólag a FIDESZ alatti nagyberuházások ellen tiltakozik a “szakma” Az a “szakma”, akiknek például a Lehel téri piacot köszönhetjük, amitől minden egyes Váci úti autózásomkor elfog a hányinger. Persze ahol a szakmaiság egyik alapfeltétele, hogy még ennyi évvel is az SZDSZ szerencsés elhalálozása után (ami a magyar demokrácia történetének talán a rendszerváltással egyenértékű vívmánya), azért még benne kell lennie a brancsban, ezen olyan nagyon nem lehet csodálkozni. Mindannyian emlékszünk, hogy milyen támadásoknak volt kitéve az új Nemzeti színház, aztán mostanság csak fel-fel tünedezik nyugati fotós szakfolyóiratokban, mint Budapest egyik legszebb éjszakai fotós témája. Persze a nemzetközi hírű fotósok biztosan nem értenek az esztétikához. Meg aztán ott van a Várkert Bazár, ami évtizedekig rohadt a “szakemberek” kezei között, aztán most valahogy mégis sikerült rendbehozni. Ez a rendbehozás, annyira jól sikerült, hogy már legalább háromszor át is adták, de úgy látszik ennyire örültek neki, hogy kész van. Aztán tetemesen megkésve, de lassan kész a Moszkva Széll Kálmán tér is, amit sikerült a húgyszagú, drogos, homeless tanyából azért csöppet sikerült felpimpelni. Esztétikailag olyan amilyen, de a közlekedés szempontjából szerintem jól sikerültek az átalakítások.

Megint vissza a fákhoz és egyes fák, pártokhoz köthető anyagcseréjéhez. Érdekes módon ez a nagy faölelgetés is csak akkor válik fontossá, ha gonoszék akarnak fát vágni. Ugyanaz a zuglói polgármester, aki most akár a fákhoz is odaláncolná magát, tavaly egy szemrebbenés nélkül irtatott ki 71, a HVG(!) által felkért szakértő szerint is teljesen egészséges jegenyefát, mert a BVSC pályának szüksége volt helyre a bővítéshez. Szintén egészen érdekes módon a rákosfalva park rehabilitációjánál az önkormányzati testületben a FIDESZes és LMPs képviselők és a zuglói civilek amellett kardoskodtak, hogy a munkálatokat a meglévő fák megóvásával végezzék el, de a PM-es Karácsony Gergely, Szabó Rebeka és az MSZPs képviselők a fák elpusztítása mellett szavaztak. Vagy egy furcsa, még nem teljesen dokumentált biológiai jelenséggel állunk szemben és az “ellenzék” által kivágásra ítélt fák kimondottan toxikus gázokat eregetnek, így természetesen kivágandók, míg az egész város oxigén szükségletét kizárólag azok a fák képesek ellátni, amit a FIDESZ szeretne kivágni, vagy ismét simán hülyének nézik az embereket és natív politikai játszmához használják biodíszletként a megvezetett tömegnek ugyan nem nevezhető, de legalább szépen mozgatható bázist.