Paul Potts – a döntő

Gondoltam nem hagyom befejezetlenül a történetet a 36 éves mobil telefon eladóról, aki kisebbfajta hisztériát váltott ki Angliában a hangjával.

Régebbi postok a témában : Giccs???, Paul Potts Strikes Again

Mindig is sejtettem, hogy pl. egy televíziós műsor sikerének fontos tényezője az időzítés. A Britains Got Talent c. műsorra ez tökéletesen igaz volt. Gyakorlatilag három hét alatt pikk-pakk véget is ért a műsor, nem volt időnk megunni. Az első részek a válogatások vágott összefoglalóival teltek el, azokkal a bizonyos szinte kötelezően benne hagyott “Atyaúristen EZ, hogy mert EZZEL színpadra állni?” produkcióktól kezdve a később a döntőben látható valódi tehetségekig.

Miután ezek a részek lementek, elődöntő-elődöntő-döntő és kész. Minek ez tovább ragozni?

Paul Potts a döntőben ismét a Turandot vége felé elhangzó Nessun Dorma-t énekelte, ugyanúgy, ahogy a selejtezőn. A külseje sokat változott és a színpadi drukkja is egy kicsit mintha enyhült volna, de így is nagyon “kilógott” a csokornyakkendős öltözékéből.

Nem mellesleg a döntő után két nappal aláírt egy egymillió angol fontos lemezszerződést, sőt azóta már járt a tengerentúlon is, ahol az NBC, finoman szólva, kissé nézett reggeli műsorában adott interjút, majd eldalolta ugyanezt a darabot.