Visszalépés

Szívszorító közleményben tudatta az SZDSZ, hogy a IX. kerületi jelöltjük John Emese, visszalép a jelöltségtől, mert a szélsőségesek előretörtek a magyarok nyulai terrorszervezet életveszélyesen megfenyegette és különben is orbánbányák!

Most attól az apróságtól tekintsünk el, hogy a magyarok nyulait a Szilvásy-ék találták ki és mindig épp a megfelelő pillanatban bukkannak elő a semmiből és gyújtanak fel egy lábtörlőt, vagy egy műanyag kerti széket, hogy igazolni lehessen, miszerint fasisztákok tombolnak az utcákon.

Érdemesebb a kerületben zajló nem is oly kicsi, kopogtatócédulákkal kapcsolatos botránynál megállni egy pillanatra. Igazolást nyert, hogy az SZDSZ fizetett a cetlikért, felvétel van róla (melyet még nem tekinthetünk bizonyító erejűnek a vizsgálat lezárásáig), hogy ezekhez a cetlikhez, akár a postaládák kifosztása árán is hozzá akartak jutni, némi okirat hamisítással spékelve. Persze mindez jelenleg csak “rágalom”.

Ezek után jön a választás és minő véletlen az SZDSZ-re leadott szavazatok száma (419), valahogy köszönő viszonyban sincs a minimálisan összegyűjtendő 750 ajánlószelvénnyel. Vajon néhány nap alatt ennyi potenciális SZDSZ szavazó gondolta meg magát? Esetleg mégis csak a nem zörög a haraszt, tipikus esetével állunk szemben?

2006-ban 22%-ot szerzett ebben a választókörben az SZDSZ, most ez alig 5%, pedig Budapestről van szó, ahol a legmagasabb a szabad madarak támogatottsága.

Arról az apróságról már ne is beszéljünk, hogy már két nappal ezelőtt mindenki tudott róla, hogy vissza fog lépni, de ennyi idő kellett a “szürkeállománynak”, hogy az “akkorát buktunk, mint Rottenbiller”-nél, vagy a “még a Jobbik is rommá vert”-nél egy kicsit kifinomultabb megoldást találjanak ki.

A még meg nem született magzatáért őszintén rettegő anya képét egy kicsit talán árnyalja a már tegnapelőtt keletkezett levél, melyben ott van az igazi ok, hogy így akarja “elősegíteni” azt, hogy a második forduló is érvénytelen legyen.

Nagyon remélem, hogy a visszalépés miatt, sem az OVB, sem a rendőrség nem állítja le a gyanús ajánlócédulák ügyének kivizsgálását és ebben a következmények nélküli országban, végre lesz következménye valaminek!