Kiderült egy-két dolog erről az áldott jó emberről, akit a gonosz rasszista rendőrök agyonlőttek Atlantában.

Szóval ez a “békés családapa”, elég mozgalmas előélettel rendelkezett, mint az a mellékelt képen is látható. A rövidítéseknek mindenki nézzen utána, de pl. a BATTFAM azt jelenti hogy verte a családját a feleségét és a gyerekeit is a jelentések szerint.

A DailyMail cikke kicsit más megvilágításba helyezi és talán érthetővé válik, hogy miért is kezdett verekedni és menekülni (spoiler alert! a korábbi bűncselekményei miatt, már egy ittas vezetés miatt is ment volna a sittre)

Mindezek mellett nagyon érdekes csavart ad a történetnek az atlantai kerületi ügyész helyezkedése a témában. Mint az már egy másik postban megjelent “felony murder” és “aggravated assault using a deadly weapon” a vád, ami miatt, akár halálra is ítélhetik a rendőrt.

Mindezt amiatt, mert a DA szerint nem volt jogos önvédelmi helyzet a szituáció, amikor taserrel rálőttek a rendőrre és nem volt jogos a fegyverhasználat.
A csavar a történetben az, hogy alig két hete ugyanez(!) a DA, amikor több rendőrt is kirúgtak a rendőrségtől, mert a tüntetések során túlzott erőszakot alkalmaztak (tasert is használtak) egy gépjármű vezetőjének és utasának igazoltatásakor a következőt mondta a kamerák előtt “A Taser is considered a deadly weapon under Georgia law”. (lásd a videót)

Azaz, ha a rendőrök használják a tasert, akkor halálos fegyver, ha rendőrökre lőnek rá vele, akkor pedig nem számít annak, hiszen nem áll meg a védelmi helyzet.

Csodálkozunk, ha ez után az atlantai rendőrség állítólag eléggé távol tartja magát a szolgálattól és kitört a “blue flu”?

Úgy vélem, hogy néhány évvel ezelőtt a Jobbikos szavazók, nem igazán gondolták volna, hogy a pártjuk alelnöke éppen a Népszavában fog véleménycikket megjelentetni. Szintén úgy vélem, hogy a lelkes baloldali munkásmozgalmár Népszava olvasók sem gondolták volna, hogy ez a lap fog propaganda lehetőséget biztosítani az ex MIÉPes, ex Magyar Nemzeti Frontos, jelenleg éppen Jobbikos “politikus” tevékenységének, aki eddig maximum a Parlamentben elhangzott  “gyere ki, úgy nyakon b@szlak, hogy leszáll a fejed” performance-ával alkotott némi maradandót.

De ennek most vége!

A teljes német idealizmust és a 19. századi kontinentális filozófiai iskolát is sutba dobhatjuk az alig öt napja megjelent, szerintem rövidesen halhatatlanná váló sorai miatt.

(Orbán) “Most látta elérkezettnek az időt, hogy megtorolja a múlt sérelmeit, leszámoljon mindenkivel és, ha ideiglenesen is, de végleg magához ragadja a hatalmat.”

Csak kilenc szó, de a filozófia történet során, még senki nem tudta ennyire jól összefoglalni a tettek az ok-okozat és az idő relativizmusát egyetlen rövid tagmondatban!

Ps: A cikk egyébként azzal teljesen egyedi, eddig sosem hallott nóvummal végződik, hogy Orbán kiveszi a koronát a tárolójából és királlyá koronáztatja magát.

PsII: legalább a teljhatalmat sikerült helyesen leírnia.

Az amatőr és profi csillagászoknak (is) szomorú, ám egyben izgalmas képek érkeztek a Hubble űrtávcsőtől, mely messze túlteljesítve minden várakozást, még 30 év után is képes döbbenetesen jó felvételeket készíteni a világegyetem eseményeiről.
 
Az egész úgy kezdődött, hogy 2019 december 28.-áról, 29.-ére virradó éjjel a Hawaii szigetén működő a Földre veszélyt jelentő aszteroidákat kutató ATLAS (Asteroid Terrestrial-Impact Last Alert System) rendszerhez tartozó robottávcső észlelte azt az objektumot, melyet a későbbiekben C/2019 Y4 (ATLAS) üstökösnek neveztek el. A rendszerről annyit érdemes tudni, hogy öt darab a Föld különböző pontjaira telepített távcsőből áll, melyek a teljes (északi és déli) égboltot lefedve fotóznak minden éjjel és mozgó objektumokat keresnek. A rendszer érzékenységéről annyit, hogy olyan objektumokat is képesek érzékelni, melyeknek akkkora a fényessége, mint egy meggyújtott gyufának 4000km távolságból!
Ha valakinek esetleg szöget ütött a fejébe, hogy miért is “Last Alert” rendszerről beszélünk, nos a tervezők arra gondoltak, hogy amikor már ez a rendszer is észreveszi az ugyan nem globális pusztító méretű, de egyébként tekintélyes rombolást okozó aszteroidákat, már sajnos nincs időnk semmit tenni ellene, még akkor sem, ha Bruce Willis éppen ráér, ellenben arra még van időnk, hogy a pályaelemek pontos ismeretében kiszámíthassuk a becsapódás helyét és onnan evakuálhassuk a lakosságot, csökkentve ezzel az áldozatok számát.
Visszatérve a C/2019 Y4 (ATLAS) üstökösre, sokáig úgy tűnt, hogy májusban csodálatos látványban lehet részünk, mivel a számítások szerint a Nap közelébe érve az objektum fényessége olyannyira meg fog nőni, hogy egy hatalmas “szabadszemes” üstökös fogja uralni az éjszakai égboltot. Sajnos miután több földi távcső is észlelte a Hubble csodálatos felvételei is megerősítették, hogy a jelenleg már a Mars pályáján belül haladó üstökös a Nap hatására létrejövő felszíni és belső aktivitás következményeként több darabra esett. Hiába, egy túlméretezett “piszkos hógolyónak” sincs sokkal több esélye a Nappal szemben, mint Frostynak.
forrás: NASAESASTScI, and D. Jewitt (UCLA)
A három nap elteltével készült második képen már látszik, hogy a töredékek egymáshoz képest is elmozdultak (aki kellően lelkes, az le is mérheti, hogy mennyit a bal alsó sarokban látható 8010 és 7720 km-es léptékek segítségével), azaz a csoport is szétoszlik előbb-utóbb, így a várva várt szabad szemes jelenség elmarad, de a professzionális eszközök birtokában lévő megfigyelőknek így is sok érdekességet tartogat még ez a történet.
forrás: NASAESASTScI, and D. Jewitt (UCLA)

Bevallom, nagyot tévedtem, amikor ismerőseim között azt tippeltem, hogy az első olyan hangok, hogy minek költött a kormány ennyit a védekezésre és konkrétan a lélegeztetőgépekre, csak a járvány leszálló ágában fognak megjelenni az ellenzéki sajtóban.
 
A 24.hu mindenkit beelőzve még a felszálló ágban már simán meglépte ezt és azt, hogy tömegesen lélegeztetőgépekre lesz szükségünk a kormány fondorlatos félelemkeltési taktikájának bélyegezte. Tulajdonképpen nem is olyan rossz taktika az ellenzéki “sajtó” részéről, ha az egyik fele arról ír, hogy nincs elég eszköz, miért nem csinál a kormány már valamit, míg a másik fele folyamatosan ekézi a kormányt azért, hogy teljesen feleslegesen vásárol és fejleszt. A végén aztán a “csak a szépre emlékezem” mottó alapján majd idézgetnek attól a féltől, akinek (szerintük) igaza lett és láthatjuk, hogy ők előre megmondták.

 

Tehát, ha az ellenzék “szakértői” mondják, hogy nem lesz elég lélegeztetőgép, több kellene, mert “mindmeghalunk”, akkor az megbízható és hozzáértő vélemény. Ha mindezt a kormány mondja, akkor “rettegéskampány”. Értem.

 

Mondjuk érdemes azért az emlékezetünkbe vésni olyan “szakértők”, mint pl. a fenti Qbites cikk írójának a nevét, aki szerint április harmadikán, már nem lesz elegendő lélegeztetőgép az országban (a Qubit már odabiggyesztett egy update-et, hogy hát ők akkor ilyen terjedéssel számoltak, de a cikk megjelenése idején mindezt elég biztosra állították). Aztán persze ott van a Magyar Orvosi Kamara teljesen függetlenobjektív vezetője, aki szerint már régen több tízezer betegnek kellene a kórházakban feküdnie. Azt már csak a tényleg gonosz kormánypártiak vetik fel, hogy lehet, hogy a MOK nyilatkozatai mégsem teljesen olyan nagyon függetlenek és hitelesek egy olyan embertől, aki a Gyurcsány kormány egészségügyi szakállamtitkára volt és tevőlegesen részt vett rengeteg kórház bezárásában, kb. 15000 kórházi ágy leépítésében és több ezer egészségügyi dolgozó kirúgásában.

 

Kicsit még inkább a múltba révedve a nem szelektív memóriával rendelkezők emlékezhetnek rá, amikor Keller László, volt MSZP-s frakcióvezető helyettes és közpénzügyi államtitkár úttörő jellegű felszólalása után, éveken keresztül, gyakorlatilag minden beruházásról megtudhattuk, hogy annak árából, hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni, így megállapíthatjuk, hogy ez a lélegeztetőgép mizéria, már a honi folklór része.

 

Summa summarum, csodás látni azt az egy hónap alatt lezajlott folyamatot, ahogy az ellenzék és sajtója a nincs elég lélegeztetőgép rengetegen meg fognak halni és ez a kormány hibája kiinduló ponttól a na jó, van elég lélegeztetőgép, de nincs hozzá személyzet (pl. pszichológusok. Nem vicc, ők mondták), hogy ezeket üzemeltessék, ezért  rengetegen meg fognak halni és ez a kormány hibája közbenső állomáson keresztül eljutottunk a mi a fenének az a rengeteg lélegeztetőgép, ezzel a kormány csak félelemben akarja tartani az embereket végállomásig.
Mint a bevezetőmben is említettem ezt a viselkedést előre lehetett látni (ahogy az alábbi grafikon is mutatja), csak arra nem számítottam, hogy ez nálunk még a (remélhetőleg) zöld görbe felszálló szakaszában fog bekövetkezni és meg sem várják vele, amíg leszálló ágba kerülünk.