A jobbikos filozófus

Úgy vélem, hogy néhány évvel ezelőtt a Jobbikos szavazók, nem igazán gondolták volna, hogy a pártjuk alelnöke éppen a Népszavában fog véleménycikket megjelentetni. Szintén úgy vélem, hogy a lelkes baloldali munkásmozgalmár Népszava olvasók sem gondolták volna, hogy ez a lap fog propaganda lehetőséget biztosítani az ex MIÉPes, ex Magyar Nemzeti Frontos, jelenleg éppen Jobbikos “politikus” tevékenységének, aki eddig maximum a Parlamentben elhangzott  “gyere ki, úgy nyakon b@szlak, hogy leszáll a fejed” performance-ával alkotott némi maradandót.

De ennek most vége!

A teljes német idealizmust és a 19. századi kontinentális filozófiai iskolát is sutba dobhatjuk az alig öt napja megjelent, szerintem rövidesen halhatatlanná váló sorai miatt.

(Orbán) “Most látta elérkezettnek az időt, hogy megtorolja a múlt sérelmeit, leszámoljon mindenkivel és, ha ideiglenesen is, de végleg magához ragadja a hatalmat.”

Csak kilenc szó, de a filozófia történet során, még senki nem tudta ennyire jól összefoglalni a tettek az ok-okozat és az idő relativizmusát egyetlen rövid tagmondatban!

Ps: A cikk egyébként azzal teljesen egyedi, eddig sosem hallott nóvummal végződik, hogy Orbán kiveszi a koronát a tárolójából és királlyá koronáztatja magát.

PsII: legalább a teljhatalmat sikerült helyesen leírnia.