Apró adalékok az atlantai helyzethez

Kiderült egy-két dolog erről az áldott jó emberről, akit a gonosz rasszista rendőrök agyonlőttek Atlantában.

Szóval ez a “békés családapa”, elég mozgalmas előélettel rendelkezett, mint az a mellékelt képen is látható. A rövidítéseknek mindenki nézzen utána, de pl. a BATTFAM azt jelenti hogy verte a családját a feleségét és a gyerekeit is a jelentések szerint.

A DailyMail cikke kicsit más megvilágításba helyezi és talán érthetővé válik, hogy miért is kezdett verekedni és menekülni (spoiler alert! a korábbi bűncselekményei miatt, már egy ittas vezetés miatt is ment volna a sittre)

Mindezek mellett nagyon érdekes csavart ad a történetnek az atlantai kerületi ügyész helyezkedése a témában. Mint az már egy másik postban megjelent “felony murder” és “aggravated assault using a deadly weapon” a vád, ami miatt, akár halálra is ítélhetik a rendőrt.

Mindezt amiatt, mert a DA szerint nem volt jogos önvédelmi helyzet a szituáció, amikor taserrel rálőttek a rendőrre és nem volt jogos a fegyverhasználat.
A csavar a történetben az, hogy alig két hete ugyanez(!) a DA, amikor több rendőrt is kirúgtak a rendőrségtől, mert a tüntetések során túlzott erőszakot alkalmaztak (tasert is használtak) egy gépjármű vezetőjének és utasának igazoltatásakor a következőt mondta a kamerák előtt “A Taser is considered a deadly weapon under Georgia law”. (lásd a videót)

Azaz, ha a rendőrök használják a tasert, akkor halálos fegyver, ha rendőrökre lőnek rá vele, akkor pedig nem számít annak, hiszen nem áll meg a védelmi helyzet.

Csodálkozunk, ha ez után az atlantai rendőrség állítólag eléggé távol tartja magát a szolgálattól és kitört a “blue flu”?