Lapozzunk…

pageturn Hihetetlen, hogy mennyire (szinte) használhatatlanná tudtam tenni a PC-met azzal,hogy kézzel egy kicsit (félre) tuningoltam a lapozófájl (swap/page file) beállításait. Ráadásul napokig nem jöttem rá, hogy emiatt betegeskedik a gép és már komolyan fontolgattam egy újratelepítést a négy éves Windows 7 oprendszerem helyére, pedig elhatároztam, hogy kibírom a Windows 10-ig, de most úgy tűnik ideiglenesen megoldódott a helyzet.

 

A jelenlegi beállítások:

  • A boot/OS partíción fix 400MB, tekintettel a 8GB RAM-ra. Ez azért kell, hogy itt legyen, mert kék halál esetén, csak a rendszer partícióra tud dumpolni a Windows.
  • A leggyorsabb másodlagos lemezen, pedig fix 8GB. Magát a valódi lapozófájlt érdemes nem a rendszerpartícióra, pontosabban nem a rendszerpartíciót tartalmazó fizikai diszkre tenni és nem árt előtte letesztelni, hogy melyik a gépben lévő leggyorsabb lemez. A mérete igazából csak mindenféle szájhagyomány útján terjedő pletykák alapján megtervezhető, de valahol a gépben lévő RAM mérete és ennek a kétszerese között “illik” lennie.

Szépen visszagyorsult.