Öntökönbökés

A szigorítások indoklásán, akár egymás hasát fogva röhöghetnénk, hiszen a regisztrált, engedélyezett fegyverekkel az EU-n belül elkövetett terrorcselekmények száma, egészen pontosan nullával egyenlő, de mégsem lehet őszinte a mosolyunk annak tudatában, hogy itt most egy teljesen szándékos a biztonságérzetünket és a jövőnket nagyon komolyan érintő döntésről van szó.

A cél viszonylag egyértelmű.

 
A lakosság korlátozott önvédelmi képességének a nullára redukálása, hogy aztán a terrorizmus elleni harc nevében BÁRMILYEN, egyébként nyíltan állampolgári jogokat korlátozó intézkedéseket keresztül lehessen vinni a védekezésre teljesen képtelen a médián keresztül kellően rettegésben tartott lakosságon. Nem kell itt komoly dolgokra gondolni elég, ha néhány naponta bejelentik, hogy sárgáról, narancssárgára, vagy éppen hupililára, vagy énkicsipónimrózsaszínre változtatták a terrorfenyegetettség szintjét. Már ezzel is annyira a napok részévé válhat a dolog, hogy az emberek előbb utóbb “beletörődnek” ebbe, kérdések nélkül.
 
Sőt! A lakosság nagy része kimondottan örülni fog annak, hogy most majd az állam jól megvédi őket és olyan kérdések, hogy kik is ezek a terroristák, hogyan jutottak be az országunkba és egyáltalán miért váltunk célponttá, már annyira nem fog érdekelni senkit, mint a Gyalog Galoppban a mocsárvári mészárlás után az, hogy ki ölt meg kit.
Mindezek mellé még külön csemege az, hogy most már nem az a kérdés, hogy érkeztek-e terroristák a migránsok között hanem az, hogy mennyien? És ezeknek az embereknek (ne feledjük a döntő többséget a hadra fogható korú férfiak tették ki) SOHA SENKI NEM VIZSGÁLTA ÁT A CSOMAGJAIT!!! Kis túlzással, egy kib@szott tankot is behozhattak alkatrészenként a hátizsákokban nem, hogy Kalasnyikovokat! A maroklőfegyvereket, meg szét sem kellett szerelniük. Kérdezem én, vajon miért fontosabb az EU bürokratáinak a saját (törvénytisztelő) lakosságuk védtelenné tétele annál, mintsem az, hogy néhány “menekült” csomagjában, miért lehettek pl. 7,62mm-es huzagolt furattal ellátott acélrudak. Biztos szívószálnak hozták.
 
Végre láthatjuk, milyen jól működik a “demokrácia export” az USA-ból felénk. Kérdés, hogy az EU-ban lesz-e legalább egyetlen olyan ember, akinek akad annak a bizonyos lelkiismeretnek nevezett dologból annyi, hogy nekünk is legyen egy saját Snowden-ünk?