A balliberó oldal esete a valósággal (menekült ügyben)

Gyakorlatilag egy napon belül két érdekes publikációt olvashattam a menekült üggyel kapcsolatban. Az egyiket a Mandiner közölte, ahol a cikk írója feltette ugyanazt a négy kérdést az ellenzéki pártok képviselőinek és érdeklődve várta a válasz. A négy kérdés a következő volt:

  1. Önök szerint problémát jelent Magyarországon ma a bevándorlás rövidtávon vagy hosszútávon?
  2. Mérsékelnék valahogyan a déli határra nehezedő nyomást? Ha igen, hogyan?
  3. Növelnék-e a magyarországi menekülttáborok számát, illetve kapacitását?
  4. Megfelelőnek tartják-e az Európai Bizottság menekült- és bevándorlásügyről szóló cselekvési javaslatát? Kifogásolják-e esetleg, hogy ebben külön segítséget kapott Olasz- és Görögország, de a szintén nagy nyomásnak kitett Magyarország nem?

A teljes cikket nagyon-nagyon érdemes elolvasni, rengeteg tanulsága van. Én az első két kérdésre adott reakciók között csemegézgetnék, mert ha sikerül valami értelmes magyarázatot találni az ellenzéktől kapott válaszokra úgy érzem közel a fizikai Nobel-díj, mert igazolni tudom a párhuzamos univerzumok létét. Van ugye az az univerzum, ahol a balliberális ellenzék él és van az a másik univerzum, ahol mi hétköznapi halandók létezünk. Az egyszerűség kedvéért nevezzük ezt valóságnak. Több filozófiai iskola szerint a valóság is csak egy illúzió, próbáljuk azért ezt az illúziót egy kicsit konkretizálni, mondjuk a Frontex adatai alapján. Ez a szervezet az európai határőrizeti szervek koordinálásával, részükre nyújtott tanácsadással, valamint elemzések készítésével foglalkozik.

Önök szerint problémát jelent Magyarországon ma a bevándorlás rövidtávon vagy hosszútávon?

MSZP
Az MSZP álláspontja szerint valódi megoldást csak valódi problémákra lehet adni” – kezdődik a szocialisták válaszainak felvezetése. A párt szerint Magyarország tényleg komoly migrációs válsággal küzd: a kivándorlással, melynek megoldása szerintük az igazi nemzeti sorskérdés.

DK
A DK szerint Magyarország legfőbb problémái között nem szerepel a bevándorlás ügye. „Néhányszáz ember bevándorlása, ideiglenes magyarországi jelenléte, ellátása, védelme nem okozhat sem anyagi, sem szociális, sem munkaügyi problémát” – írták.

Liberálisok
A Liberálisok szerint a bevándorlás sem rövid-, sem hosszútávon nem jelent problémát Magyarországon, sokkal nagyobb problémát jelent a kivándorlás: a kivándorolni szándékozók aránya jelenleg sokkal magasabb, mint eddig valaha volt.

Frontex
Azt mondják egy ábra többet ér száz szónál, így indítsunk egy ábrával. Az ábra csak és kizárólag a Magyarországra illegálisan belépők számát mutatja 2014-el bezárólag.

illegal_border_crossings_2

 

Csak én (és a Frontex elemzői) látnak ebben az ábrában mégis valami aprócska problémát? Kicsit előre szaladva elárulom, hogy ennek az évnek az első öt hónapjában, már többen léptek be illegálisan az ország területére, mint 2014-ben. Tényleg csak “néhányszáz ember bevándorlásáról” van szó? Tényleg nem okozhat gondot ennyi ember “jelenléte, ellátása és védelme”?

Mérsékelnék valahogyan a déli határra nehezedő nyomást? Ha igen, hogyan?

DK
A párt semmiképpen sem szögesdróttal védené a határt: szerintük nincs olyan tapasztalat, hogy nehezedne bármiféle nyomás. „Orbán ne tetszelegjen a magyarok megmentőjeként, ne hazudjon a kormány, mintha tömegek ostromolnák déli határainkat” – írták.

Frontex
Ismét egy ábrával kezdenék, azokról a bizonyos nem létező tömegekről. Szintén tavalyi adat az EU területére illegálisan bejutó és a szárazföldi “nyugat-balkáni útvonalat használó migránsokról.illegal_border_crossings

klikkre nagyban is megnézhető!

A nyugat-balkáni útvonalat használó 65632 bevándorlóból 45827(!) választotta Magyarországot belépési pontként. Persze ez a “néhány száz” ember semmiféle problémát nem jelenthet, már ha eltekintünk például attól az apróságtól, hogy a teljes afgán drogmaffia, átjáróháznak használja az országunkat és rajtunk keresztül terítik a drogokat egész Európában. Azt ugye pedig már mondani sem kell, hogy a drogkereskedelemből származó pénzeket nem a  csillámpóni gyárak létrehozására fordítják.

Elemezgessük egy kicsit tovább az idei számokat. A Frontex több útvonalat különböztet meg, melyeken keresztül a migránsok az EU területére juthatnak. A nyolc lehetséges útvonal közül az öt legforgalmasabbat választottam ki a maradék három egyikében sem regisztráltak ötszáznál több bevándorlót az év első öt hónapjában. Adathalmaz következik, de megéri végigolvasni.

Közép Mediterrán útvonal – belépési pont Olaszország
Illegális határátlépések száma 2015-ben (Január-Május): 47 008
Top 3 bevándorló nemzetiség:
Eritrea 10 000
Nem specifikus afrikai államok 8 205
Szomália 4 675

Nyugat Mediterrán útvonal – belépési pont Spanyolország
Illegális határátlépések száma 2015-ben (Január-Április): 4 170
Top 3 bevándorló nemzetiség:
Szíria 2 547
Guinea 455
Elefántcsontpart 221

Nyugat Balkáni útvonal – belépési pont Magyarország
Illegális határátlépések száma 2015-ben (Január-Május): 50 430
Top 3 bevándorló nemzetiség:
Koszovó 23 057
Afganisztán 11 253
Szíria 7 640

Kelet Mediterrán útvonal – belépési pont Görögország
Illegális határátlépések száma 2015-ben (Január-Május): 48 015
Top 3 bevándorló nemzetiség:
Szíria 27 275
Afganisztán 10 679
Pakisztán 2 591

Átjáró Albánia és Görögország között
Illegális határátlépések száma 2015-ben (Január-Április): 2 846
Top 3 bevándorló nemzetiség:
Albánia 2 833
Grúzia 7
Szerbia 2

Miután átnéztük ezeket az adatokat, gondolom másokban is felmerül az a gondolat, hogy hogy a náthás pimpilimpiben van az, hogy teljes ballibernyák média, csak és kizárólag az olaszországi és görögországi helyzetet tálalja elénk és próbálja a lehető legmeghatóbb történetek segítségével befolyásolni az olvasókat/nézőket, de szinte egyetlen cikket nem olvashattunk arról, hogy mi is a helyzet a magyar határon, miközben itt érkeznek a legtöbben az EU területére! Miért nem olvashattunk, hallhattunk arról, hogy ha Ausztria esetleg bevezeti az ellenőrzést a Magyarországgal közös határszakaszon, ugyanúgy, ahogy azt az olasz határon megtette, egyetlen hét alatt pontosan ugyanolyan, teljességgel uralhatatlan helyzetbe kerülhetünk, mint most Olaszország? És ehhez még telibe kaphatjuk a Németországból és Ausztriából visszatoloncoltakat.

Ehelyett az idióta ellenzékünk szerint nincs semmiféle probléma és Orbánék csak hisztériát keltenek azzal a néhány száz menekülttel és lehet egy kicsit hergelni pont azokat az országokat, melyek már talán le is zárták a határaikat, hogy itt mekkora rettenetesen hűdenagy idegengyűlölet van.